Etiket Arşivleri: göz değmesi

Cinler İnsanlara hased eder mi?

Haset, kıskanmak, çekememek, başkasında olan sağlık, zenginlik ve benzeri nimetlerden dolayı rahatsız olarak o kişiden o nimetin gitmesini istemek demektir. Kalpte bulunan ve insanı kötülüklere sürükleyen en önemli ve gayri ahlâkî özelliklerden, hastalıklardan birisidir. Onda olduğu gibi kendisinde de olmasını istemek haset olmaz. Buna gıpta etmek, imrenmek denir. İbnu’l-Kayyûm (Allah …

Devamını Oku »

Hoca diye tanınan büyücülerin alametleri

İnsanların hastalıklarını, ruhsal bozukluklarını, aile içi geçimsizliklerini ve bir çok sıkıntıyı kendi lehine değerlendirme çabasında olan hoca müsveddelerine karşı sizleri uyarıyoruz!  Amacımız yardıma muhtaç insanların duyguları ile oyanayıp, müşkil durumlarını fırsata çeviren, ne kendisine ne de takana bir fayda veremeyecek muskalar; iksirler veren  şaklabanlara karşı sizi uyarmak. Muska Nedir Muska; …

Devamını Oku »

Cinler İnsanlara Nasıl Rahatsızlık – Zarar Verir ?

Bilhassa cinlerin şeytanlarının, yüce Allah’ın dilemesi halinde insanlar üzerinde bir etkileri vardır. Çünkü aralarından kimileri insana onu öldürmek yahut bunun neticesinde Taun hastalığı ortaya çıksın diye dürtmekle, onu Sara’ya düşürmek yahut ona Nazar değmek yahut onu çalmak ya da uykusunda iken ona eziyet verip onu korkutmak veya namazını kesmek suretiyle …

Devamını Oku »

Bir kimse, güzel karısına nazar edebilir mi?

Hamd, Allah Teâlâ’yadır. Birincisi: Göz değmesi (nazar), haktır. Nitekim Abdullah b. Abbas’tan -Allah ondan râzı olsun- rivâyet olunduğuna göre, Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur:  اَلْعَيْنُ حَقٌّ، وَلَوْ كَانَ شَيْءٌ سَابَقَ الْقَدَرَ سَبَقَتْهُ الْعَيْنُ.  رواه مسلم “Nazar (öz değmesi) haktır. Eğer kaderi geçecek bir şey olsaydı (kaderin vuku bulmasından önce …

Devamını Oku »

Nazarın hakikati, ondan korunma ve tedavi yolları

Hamd, yalnızca Allah’adır. Aşağıda nazar (göz değmesi) ile ilgili bazı mesele ve fetvâları bulacaksınız. Allah Teâlâ’dan bunları faydalı kılmasını dileriz. Fetvâ Dâimî Komitesi âlimlerine şu sorular sorulmuştur: Nazarın (göz değmesinin) hakikati nedir? Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur: ومن شر حاسد إذا حسد [ سورة الفلق الآية: ٥] “Ve haset ettiği zaman …

Devamını Oku »

Kur’an ile tedavi nedir, nasıl yapılır?

Kur’ân ile tedavi nedir, nasıl olur? Kur’ân ile bütün hastalıkların tedavisi mümkün müdür? Rukye nedir, nasıl yapılır? Rukye ile tedavi caiz midir? Kur’an’da geçen şifa ayetleri ve şifa veren dualar… Kur’ân’la tedavi ile ilgili hadisler ve hadislerin açıklaması… 1- Hz. Ali (r.a.) der ki: Resûlullah şöyle buyurdu: “Devanın en hayırlısı, Kur’ân’dır.” (İbn-i …

Devamını Oku »

Rukya ve Dua İle Tedavi 

Rukye okuyup üflemedir. Sihir karışmayan, yani şer ve şeytanlık için olmayıp da ondan korunmak ve bir hastalık veya âfete Allah’tan şifa niyazı için kendine veya diğerine hulûs-i kalp ve salih niyet ile bir duâ veya âyet okuyup üflemek kabilinden olan nefesler caizdir.  Çünkü bunda kimseye zarar vermek veya sapıtmak veya …

Devamını Oku »

Göz değmesi ve Hasede okunan ayetler

أعوذ بالله من الشيطان الرجيم 1.بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ(1)الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ(2)الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ(3)مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ(4)إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ(5)اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ(6)صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَالضَّالِّينَ(7) 2.( خَتَمَ اللَّهُ عَلَى قُلُوبِهِمْ وَعَلَى سَمْعِهِمْ وَعَلَى أَبْصَارِهِمْ غِشَاوَةٌ وَلَهُمْ عَذَابٌ عَظِيمٌ(7)البقرة 3.( مَثَلُهُمْ كَمَثَلِ الَّذِي اسْتَوْقَدَ نَارًا فَلَمَّا أَضَاءَ تْ مَا …

Devamını Oku »

Rukye Nedir?

İbn Hacer el-Askalanî, alimlerin şu üç şartın bulunmasıyla rukyenin caiz olacağı üzerinde görüş birliği içerisinde olduklarını bildirmektedir: a) Allah Teala’nın kelamıyla (âyetlerle), isimleri veya sıfatlarıyla olması; b) Arap diliyle veya başka bir dille anlaşılır olacak şekilde yapılması; c) Yapılan rukyenin bizzat faydasının dokunduğuna değil, umulan faydanın Allah Teâlâ tarafından gönderildiğine …

Devamını Oku »

TIBB-I NEBEVÎ

TIBB-I NEBEVÎ. 2 TIBB-I NEBEVÎ, MAHİYETİ VE EHEMMİYETİ. 2 (Tıbb-ı Nebevi’ye Yeniden Eğilmenin Gereği) 2 1- Hz. Peygamberin Saglıga Verdigi Ehemmiyet: 2 2- Koruyucu Hekimlik: 2 * Temizlik: 3 * Beslenme: 3 *  Spor: 4 * İstirahat: 4 * İbadetler: 4 * Dua: 5 * Haramlar: 5 3- Hastalık Ve …

Devamını Oku »
× Whatsapp Destek Hattı