Etiket Arşivleri: nedir

Bereket nedir? Nasıl elde edilir?

Allah’a hamd olsun, Bereket Allah’ın nimetlerinden bir nimettir. Allah’ın nimetleri dört şey ile elde edilir ve muhafaza edilir. İlk şey: Allah’ın emirlerini yaparak, yasakladığı şeylerden uzak durarak ve yapılması vacip olan bir şeyi yapmadığında ya da yapılması haram olan bir şeyi yaptığında hızlı bir şekilde tövbe ederek ve istiğfarda bulunarak …

Devamını Oku »

Vefk nedir? Yapılması ya da yaptırılması caiz midir?

Türkçe’de uyum anlamına gelen vefk, bir dörtgen şekil içindeki bölümlere birtakım sayı ve harfler yazılarak meydana getirilen şekil olup, bunu yapanlar, vefk aracılığıyla Allah’ın kendilerini koruyacak bir cin görevlendireceğini iddia ederler. İslam dini, tevhid inancına zarar verdiği için falı, tılsımı ve büyüyü kesin olarak yasaklamıştır. (el-Fetâvâ’l- Hindiyye, V, 459) Cinlerden …

Devamını Oku »

Hoca diye tanınan büyücülerin alametleri

İnsanların hastalıklarını, ruhsal bozukluklarını, aile içi geçimsizliklerini ve bir çok sıkıntıyı kendi lehine değerlendirme çabasında olan hoca müsveddelerine karşı sizleri uyarıyoruz!  Amacımız yardıma muhtaç insanların duyguları ile oyanayıp, müşkil durumlarını fırsata çeviren, ne kendisine ne de takana bir fayda veremeyecek muskalar; iksirler veren  şaklabanlara karşı sizi uyarmak. Muska Nedir Muska; …

Devamını Oku »

Ummu Subyan nedir?

Halk arasında Ummu Subyan diye adlandırılan musallat şekli bayanlarda meydana gelmektedir. Belirtileri diğer konularımızda belirttiğimiz musallat belirtileriyle aynı olmakla beraber çoğu kişilerde de kendini hiç belli etmemektedir. Ummu Subyan diye bilinen cin, bayanların rahim kanallarını tıkayarak hamile kalmalarına engel olurlar veya hamilele kalmış bayanların çocuklarını düşürmelerine sebep olurlar. Eşlerin ikisinde …

Devamını Oku »

Şeytan ateşten yaratılmış olduğu halde Cehennemde nasıl azap görecektir?

İblis, orada ebedî kalmak üzere cehenneme girecektir. Bunda şüphe yoktur. Nitekim Allah Teâlâ, iblisin âhirette varacağı yeri birçok âyette zikretmiştir. Bu âyetlerden bazıları şunlardır: Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur: قَالَ مَا مَنَعَكَ أَلا تَسْجُدَ إِذْ أَمَرْتُكَ قَالَ أَنَا خَيْرٌ مِنْهُ خَلَقْتَنِي مِنْ نَارٍ وَخَلَقْتَهُ مِنْ طِينٍ … قَالَ اخْرُجْ مِنْهَا مَذْءُوماً …

Devamını Oku »

Cinlerin kötülüklerinden kurtulma yöntemleri

Kur’an-ı Kerim okumak: İbn Ebi Leyla’dan, onun babası Ebû Leylâ’dan şöyle dediğine dair naklettiği rivayet edilir: Ben Peygamber (s.a.v.)‘in yanında oturuyorken bedevi bir arab onun yanına geldi ve: “Benim, ağrıları bulunan bir kardeşim vardır” dedi. Peygamber: “Kardeşinin ağrıları nedir”, diye sordu. O, “onda bir parça delilik vardır” dedi. Peygamber: “Git onu bana …

Devamını Oku »

Sözlük ve terim anlamıyla cin

Sözlük te “cin” çoğul bir cins isimdir. Tekili “cinnî” diye gelir. Bu (gizlenmek) anlamına gelen “el-ictinân” kökünden gelmektedir. Bu da örtü ile örtünmek, gizlenip saklanmak demektir. Onlara bu ismin veriliş sebebi insanlara karşı örtülü olmaları ve görünmeyişleridir. Çoğulu “cennân diye geldiği gibi; çoğul olarak onlar dan “el-cinne diye de sözedilir. …

Devamını Oku »

Cinler İnsanlara Nasıl Rahatsızlık – Zarar Verir ?

Bilhassa cinlerin şeytanlarının, yüce Allah’ın dilemesi halinde insanlar üzerinde bir etkileri vardır. Çünkü aralarından kimileri insana onu öldürmek yahut bunun neticesinde Taun hastalığı ortaya çıksın diye dürtmekle, onu Sara’ya düşürmek yahut ona Nazar değmek yahut onu çalmak ya da uykusunda iken ona eziyet verip onu korkutmak veya namazını kesmek suretiyle …

Devamını Oku »

Cinler; insan, hayvan şekline girebilirler mi?

Ebu Hureyre şunu rivayet etti: Rasulullah (s.a.v.) beni Ramazan zekatını korumakla görevlendirdi. Birisi bana geldi. Zekat hurmasından avuçlamaya başladı. Onu yakalayıp: Vallahi, seni, mutlaka Rasulullah’ın huzuruna çıkaracağım, dedim. O da ben fakirim. Çoluk cocuğum var. Aşırı ihtiyacım var, dedi. Bunun üzerine, onu serbest bıraktım. Sabah olunca, Peygamber (s.a.v.): Ebu Hureyre! …

Devamını Oku »

Vesvese ve Takıntı Nedir?

Günümüzde takıntı diye ifade edilen vesvese, şeytanî bir yönlendirmedir. Nas Suresi’nde “kalplere vesvese veren şeytandan” Yüce Rabbimize sığınmamız tavsiye edilmektedir. Vesvese, çeşitli şekil, boyut ve duygularla kendisini gösterir. Örneğin, kapıyı kilitleyip kilitlemediğini, ocağı kapatıp kapatmadığı gibi güvensizliklerden tutun da ellerini yıkarken dakikalarca oyalanmak, temizlik takıntısı, her şeyin pis olduğunu düşünüp hemen her gün eşyaları temizlemek, yıkamak, saatlerce su …

Devamını Oku »
× Whatsapp Destek Hattı